Få en gratis sædtest

Hos Born vil vi gerne fremme åbenhed og oplysning omkring reproduktiv sundhed og mandlig fertilitet, og derfor tilbyder vi nu gratis, uforpligtende sædvurderinger på vores lokationer. Vil du vide, hvordan det står til med kvaliteten? Så sving forbi din nærmeste afdeling. Du behøver ikke engang at bestille tid. 

Sådan foregår en sædtest hos os:

  • Smut forbi en af vores centrale lokationer i København, Aarhus, Aalborg eller Odense (Du skal ikke booke tid, men bare dukke op på en af vores lokationer). 
  • Udfyld et kort dokument med dine kontaktoplysninger osv. 
  • Lav din sædprøve i et lille privat rum. 
  • Aflever din sædprøve til vurdering hos vores rare personale.  
  • Afvent dit prøvesvar på e-mail eller telefon. 

Obs for at sædprøven giver et så nøjagtigt resultat som muligt, anbefaler vi, at der skal være gået mindst 48 timer siden din sidste udløsning, når du møder ind til din sædvurdering.

Hvorfor teste din sædkvalitet?

Uanset om du planlægger familieforøgelse inden for den nærmeste fremtid, overvejer at blive sæddonor, eller bare gerne vil forstå din krop bedre, er der mange gode grunde til at få testet din sædkvalitet. Når du kender kvaliteten af din sæd, kan du nemlig tage proaktive skridt for at optimere din reproduktive og generelle sundhed, hvis der er brug for det, og du kan træffe informerede beslutninger om fremtiden.

Vi vurderer din sæd ved at se på koncentrationen af sædcellerne og sædcellernes bevægelighed og bevægemønster (motilitet). Ud fra det kan vi afgøre, om du har normal sædkvalitet eller nedsat sædkvalitet og dermed eventuelle fertilitetsproblemer.

Hos os er det hurtigt, nemt OG gratis, så hvorfor ikke få styr på det nu?

Bliv sæddonor?

Hvis du får en god sædvurdering, kan du vælge at fortsætte rejsen mod at blive sæddonor og hjælpe andre, der ikke var lige så heldige som dig.  Men bare rolig, der er ingen forpligtelser – du træffer selv den bedste beslutning for dig. 

Var din vurdering ikke så god, som du havde håbet på? Så husk, at der er mange faktorer, der kan påvirke din sædkvalitet fx rygning, alkohol, søvn, stress og sygdom, og derfor kan resultaterne af en sædvurdering også variere over tid. 
 
Vi anbefaler, at du tager en snak med din egen læge, hvis du er bekymret, men der er faktisk også ret meget, du selv kan gøre noget for at optimere din sædkvalitet. Det kan du læse mere om her

Vil du vide mere?

Du er mere end velkommen til at kontakte os hvis du skulle have spørgsmål.